Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Атанас Бобоков окончателно остава в ареста

Закон и ред

Атанас Бобоков окончателно остава в ареста

Снимка:

Определение на Апелативния спецсъд е окончателно и не подлежи на обжалване

Апелативният специализиран съд остави окончателно в ареста бизнесмена Атанас Бобоков. Той беше задържан преди 4 месеца по обвинение за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас. Заедно с него в ареста беше и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

На днешното заседание съдът сметна, че са налице достатъчно доказателства в подкрепа на обоснованото предположение за участие на Бобоков в престъпленията, за които има повдигнати обвинения.

Основните оплаквания в жалбата за наличие на здравословни проблеми съдът намери за неоснователни след изслушване на комплексна тройна съдебно-медицинска експертиза.

В края на миналата седмица магистратите назначиха нова, тройна съдебно - медицинска експертиза по делото. Целта на експертизата бе да се установи здравословното състояние на Бобоков, както и дали той може да бъде лекуван в МВР болница.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.

Днешното определение на Апелативния спецсъд е окончателно и не подлежи на обжалване.  


Коментари (2)

ревнувам Атанас Бобоков се развежда заради „Мис България”, урежда короната на Ива Титова и пръска над 1 милион по нея
Как ще е болен човекът ???Може да се е пресилил с младото гадже ....
По-големият от двамата Бобокови – Атанас, се прочу като неуморен плейбой, още в зората на процъфтяващия си бизнес с масла и акумулатори през 90-те години на миналия век. И по време на първия си брак, от който има дъщеря, на собственика на „Приста ойл” се приписваха куп авантюри с всякакви млади красавици.

Черешката на тортата в списъка му обаче остава пленителната Ива Титова, коронясана лично от него за „Мис България”.
13.10.2020 19:41 / Отговор
Алоо.. ..ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ ДА ОСТАНЕ В ЗАТВОР, а в килията му да има винаги бали с ОТРОВНИЯ БОКЛУК от който нагушиха печалби за милиони, вашта мамица ПРЕСТЪПНИЦИ ! А " ВОЖДА " с ЮМРУКА КОГА ??? Той също е В ДАЛАВЕРАТА С БОКЛУЦИТЕ и СЕ НАГУШИ с ПАЧКИ, ПФУуууууу..ПРЕДАТЕЛ- ЮДА - радеффф, В АДА ЩЕ ГОРИТЕ ГАДОВЕее...! ОТРОВИХТЕ Б-я бандити с БАНДИТИ, за нас мръсотията, а за вас МЕРЗАВЦИ КИНТИТЕ, има ли още глухи да не са чули и разбрали, КОЙ Е МАФИОТА в държавата - СЕЛСКИЯ ИЗРОД радеф/ Грипена/ Решетников.....и цялата комунистическа сган отровни кучета , платени метежници , МАФИЯяя.. ПФУуууууууу....
14.10.2020 00:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още