Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Автомати по 3000 лева на „черния пазар“

Закон и ред

Автомати по 3000 лева на „черния пазар“

Автомати по 3000 лева на черния пазар - Tribune.bg
Снимка:

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за търговия с оръжие

Трима са в ареста за съхранение и търговия с оръжие. Групата е действала на териториите на София, Козлодуй и Враца. Тя е имала ясно изразен организатор и не е действала самостоятелно. В хода на работата е установено, че тяхната основна дейност е била разпространение на оръжие, което е купувано от склад, разкрит в началото на декември.

Подробности за операцията дадоха директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров и наблюдаващият прокурор Евгения Станкова.

Членовете на групата са били в полезрението на службите от средата на 2017 година, миналата година е образувано досъдебно производство.

Говорим за твърд криминален контингент, имат почти цялата палитра от тежки престъпления“, заяви главен комисар Спиридонов.

В хода на оперативно-следствените действия са претърсени девет адреса, а във всеки един от задържаните е намерено незаконно оръжие, отбеляза наблюдаващият прокурор. Иззети са 5 пушки, карабина, 16 пистолета, около 1 000 пълнителя и боеприпаси. Назначени са експертизи.

В дома на един от задържаните е открит струг, на който са се заличавали серийните номера. Групата е изкупувала деактивирани оръжия, възстановявала ги, след което ги е продавала, отбеляза ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Цената на „черния пазар“ е била 3000 лева за автомат и около 1000 за пистолет.

Трима от членовете на групата, сред които и организаторът, са оставени в ареста с постановление на Специализирания съд, един е под „домашен арест“, а на друг е взета мярка „парична гаранция“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети