Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. България е поискала екстрадицията на собственика на „Левски“ от ОАЕ

Закон и ред

България е поискала екстрадицията на собственика на „Левски“ от ОАЕ

Снимка:

Изпратени са всички възможни документи и за Божков, и за Попов

България е поискала екстрадицията и на номиналния собственик на ПФК „Левски“ Георги Попов от Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи правосъдният министър Данаил Кирилов.

Изпратени са всички възможни документи и очакваме реакция от властите на ОАЕ, коментира Кирилов.

Попов и Васил Божков са обвинени за участие в организирана престъпна група.

Преди дни Апелативният специализиран съд отказа да отмени прокурорското постановление за задържането на Божков и съдружника му Попов за 72 часа. Това означава, че ако бъдат екстрадирани, при пристигането си у нас те веднага ще бъдат задържани с прокурорската мярка за неотклонение.

Обвинения в пране на пари бяха повдигнати и на сина на Божков - Антон Божков, който снощи беше в Спецсъда. Магистратите му наложиха мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 1 млн. лв. Това е първата съдебна инстанция, мярката може да се протестира от прокуратурата и да се обжалва от Божков-Младши.

Преди дни магистратите върнаха в ареста жената на Божков – Елена Динева. Тя също е обвинена за участие в престъпна група.

Секретарката на Божков също е в ареста. Йоана Чолакова е обвинена, че е част от организираната престъпна група, занимаваща се с иманярство, търговия с културно-исторически ценности и сводничество.

Васил Божков има 11 обвинения - това число - за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още