Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Българка и македонец отиват на съд за трафик на булки за Северна Македония

Закон и ред

Българка и македонец отиват на съд за трафик на булки за Северна Македония

Българка и македонец отиват на съд за трафик на булки за Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:

Жените били принуждавани да подписват документи в страни от ЕС, чието съдържание не разбират

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Рами Б. и  Магдалена К. за трафик на жени и принуждаването им да сключват брак в Северна Македония.

Македонецът и българката намирали жени от област Видин. Държали ги против волята им. Превеждали ги през ГКПП „Гюешево“ и ГКПП „Аерогара София“, за да сключат граждански брак с македонци.

Обещаваната им сума най-често била около 4000лв. Първоначално на жените било обещавано, че само ще сключат брак, срещу което ще получат определена сума.

Впоследствие се оказало, че освен това трябва на посочена от обвиняемите дата - след сключване на брака - да пътуват и до страна от ЕС, където в съответните учреждения подписвали редица документи, без изобщо да знаят и разбират тяхното съдържание  /повечето от тях били неграмотни/.

По време на разследването всички жени, сключили граждански брак с македонски граждани, категорично заявяват, че именно обвиняемите Рами Б. и Магдалена К. са лицата, които са ги запознали с условията за сключване на брак, оказали са им съдействие, като транспортиране, поемане на разходите за пътуване, настаняване и пребиваване в хотели на територията на съответната страна по време на престоя им там, осъществяване на срещи с бъдещите им съпрузи в чужбина.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети жени, брак, трафик

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети