Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Баневи се видяха с 3-те си деца за първи път от 14 месеца

Закон и ред

Баневи се видяха с 3-те си деца за първи път от 14 месеца

Баневи се видяха с 3-те си деца за първи път от 14 месеца - Tribune.bg
Снимка:

Трите деца на олигарха Николай Банев и жена му Евгения пристигнаха от Франция, за да се видят с родителите си за първи път след ареста им през октомври м.г. Те дойдоха с шофьор на семейството в спецсъда, но им бе забранено да присъстват на делото, тъй като са непълнолетни, пише „24 часа“.

Най-голямото момиче Теодора е на 14 г., а близнаците са на 10 г. Децата живеят с бавачка в малко селце до Ница и ходят на училище. Това е първата им среща с родителите от близо 14 месеца насам, тъй като Банев бил против да ги водят по арести и затвори.

Свиждането стана с разрешение на съда в една от почивките по делото, което се води за данъчни престъпления и пране на пари.

Процесът продължи днес с разпит на  4-ма свидетели. Трима са свързани с приватизирания завод „Полимери”. Четвъртият бе МВР служителят Емил Крумов, който е работел в сектор „Издирване” към националната полиция.

В деня, в който Баневи били обявени за издирване, той се свързал с техен служител по телефона и след 14 минути бизнесменът му върнал обаждане. Казал, че е във Франция със семейството си и на 26 октомври се връща. Същият ден Банев е задържан, а на 6 декември м.г. е екстрадиран у нас. На днешното заседание той поиска да му разрешат да се оперира в МВР болница, а не в Правителствена, както бе решено на предното заседание, но съдът отказа.

Сред свидетелите, разпитани днес, бе и Милена Шопова, която е работела във фирми на Баневи от 1997 г. до началото на 2013 г. Тя първо била помощник на главния счетоводител, впоследствие станала управител на една от фирмите и представител на изпълнителния директор на „Полимери".

Прокурорите я засипаха с въпроси за фирмите и дейността им, но за повечето неща свидетелката нямаше спомен. „Сигурно е имало сключени договори от мое име, но не мога конкретно да кажа какви“, каза Шопова.

Според защитата повечето въпроси могат да се изяснят по документи.  


Етикети Баневи, съд, деца

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още