Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Банковият обирджия от Сливен иска предсрочно освобождаване от затвора

Закон и ред

Банковият обирджия от Сливен иска предсрочно освобождаване от затвора

Банковият обирджия от Сливен иска предсрочно освобождаване от затвора - Tribune.bg
Снимка:

Преди 8 години той простреля охранител, взе шестима заложници, а заложническата криза продължи над 40 часа

Магистратите ще решат дали да пуснат предсрочно от затвора банковия обирджия от Сливен Стефан Стефанов. Делото по неговата молба ще се гледа днес в Софийски градски съд (СГС). Стефанов е депозирал искането си за излизане от затвора в условията на предсрочно условно освобождаване. Това означава, че ако то бъде уважено и той напусне затвора, но в изпитателния период извърши друго престпъление, ще доизлежи наказанието си и за нападението в Сливен.

По закон за предсрочно освобождаване е необходимо осъденият да е изтърпял повече от половината от наказанието и да е доказано, че се е поправил. На Стефанов му остават още около шест години от присъдата, която получи – 15 години.

Грабежът на банковия клон остана в историята като едно от най-бруталните престъпления, извършено от аматьор, но което вдигна на крак невиждан брой ченгета, барети, жандармерия.

Екшънът се разигра на 23 март 2011 г. 27-годишният тогава Стефанов направи опит да задигне парите от банка в центъра на Сливен. Нападателят простреля охранителя Станчо Станев и взе за заложници шестима служители на офиса. Кризата продължи повече от 40 часа, през които Стефанов пусна един по един всички похитени. Останал сам в трезора, той запалши, че ще се самоубие, но до това не се стигна. Стефанов се предаде след тежки преговори с психолог от МВР.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати