Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бареков: Прокопиев е психично болен, има документи (ДОКУМЕНТ)

Закон и ред

Бареков: Прокопиев е психично болен, има документи (ДОКУМЕНТ)

Бареков: Прокопиев е психично болен, има документи (ДОКУМЕНТ) - Tribune.bg
Снимка:

Станал „апатичен и без желание за работа”, „често изпада в депресия”, „няма желание за нищо”

„Иво Прокопиев е психично болен. Това безспорно се доказва от приложеното заключение по съдебно-психологическата експертиза към гражданско дело, което лицето води срещу мен за обида. Държа да подчертая, че експертизата е поискана в хода на съдебното производство лично от защитниците на г-н Прокопиев“. Това твърди председателят на ПрезаредиБГ и евродепутат Николай Бареков в позиция, разпространена от неговия пресцентър до медиите.

В документa се твърди, че за установяване на психичното му състояние са използвани методите наблюдение и интервю и въз основа на тях специалистът заключва, че г-н Прокопиев страда от „постравматично стресово разстройство” и има наличие на необходимост от „сериозна психологическа работа”.

Д-р Елена Кърпачева, психолог и вещо лице по горепосоченото дело, е констатирала „засилена тревожност и намаляване на интереса му към делата, които ръководи”. По думите ѝ г-н Прокопиев твърди, че е станал „апатичен и без желание за работа”, че „често изпада в депресия”, „няма желание за нищо”, „губи всякаква активност” и е „обладан от негативни мисли”.

В експертизата също така се твърди, че сънят на г-н Прокопиев е „трайно нарушен”, „накъсан” и на моменти „изобщо не може да спи”, макар да не става ясно по какъв точно начин психоложката установява това. Изложени са и здравословни проблеми като повишено кръвно налягане и болки в гърба, което по думите й крие риск за живота и здравето му. Става ясно още, че има загуба на концентрация и живее в постоянен стрес.

Установеното силно главоболие и световъртеж пък пречили да изпълнява ежедневните си задачи. Г-н Прокопиев е изгубил желание за нови инициативи и се чувства уморен и отпаднал, твърди още психолог Елена Кърпачева. От експертизата разбираме също така, че „конструкцията на АЗ-а” на г-н Пропокиев е „разрушена” и поради тази причина е необходима „сериозна психологическа работа” с него.

ДокументДокумент

ДокументДокумент


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Илия Парев Този от одавна не го слуша главата, вече има и документ за това
19.11.2018 14:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати