Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бареков сезира Цацаров за престъпна схема, целяща предсрочно освобождаване на осъден убиец

Закон и ред

Бареков сезира Цацаров за престъпна схема, целяща предсрочно освобождаване на осъден убиец

Бареков сезира Цацаров за престъпна схема, целяща предсрочно освобождаване на осъден убиец - Tribune.bg
Снимка:

Зад скандалните поправки по отношение на затворното дело стои бившият правосъден министър Христо Иванов, се посочва в сигнал

Гражданско сдружение „Антикорупционен фронт”, представлявано от Николай Бареков, сезира главния прокурор Сотир Цацаров за престъпна схема и замисъл с цел освобождаване на осъден убиец предсрочно.

Има основателни съмнение за наличието на престъпна схема и замисъл с участието на действащ правосъден министър с цел - освобождаване с псевдозаконови средства на осъден убиец предсрочно и създаване на казус за освобождаването на последващи осъдени за тежки престъпления в бъдеще. Това се казва в сигнала.

„След като проследихме хронологическия ход на събитията, установихме, че Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража e с дата на постъпване 03.10.2016 година, оказва се обаче, че пръв радетел на реформата е бившият правосъден министър Христо Иванов“, пише в сигнала. Според сдружението именно Иванов сформира работна група на Министерството на правосъдието, която подготвя реформа на законодателството за промяна на условията в местата за лишаване от свобода и именно с негова заповед член на тази група става и Джок Полфрийман в качеството си на председател на Българско затворническо сдружение за реабилитация (БЗСР).

„В тази политико - криминална схема има факти и обстоятелства, водещи до съмнения за наличие на търговия с влияние, вероятно и корупция, умишлено въвеждане в заблуждение на държавни органи и цялото общество“, се казва още в сигнала, като се подчертава, че „за нейната реализация се оказва необходимо създаване на ОПГ с участието на затворници, лишени от свобода, псевдо НПО-та и политици, сред които действащи министри на правосъдието и олигарси, застрашени от тежки присъди за грабеж.“

В документа, цитиран от БЛИЦ, се отбелязва още, че предполагаемото ОПГ действа с нечувана наглост, бандитска дързост и цинизъм на гърба на най-висшите държавни институции - правителство, съд и парламент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати