Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Белезници за банда, търгувала с кръв

Закон и ред

Белезници за банда, търгувала с кръв

Белезници за банда, търгувала с кръв - Tribune.bg
Снимка:

Софийска районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност и задържала за 72 часа осем души, участници в нерегламентирана търговия с кръв и кръвни съставки.

В репортаж на национална телевизия, излъчен на 30.03. 2020 г., са били изнесени данни за действия на група, действаща в района Националния кръвен център. Незабавно след излъчването, органите на реда са намерили мъжете. Двама от тях били отправяли заплахи към жена, търсеща кръв.

Бандата предлагала кръв срещу заплащане, като редовното им място било пред центъра.

Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Въпреки че обвиняемите не са осъждани, мотив за изготвяне на искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение е изключително високата обществена опасност на деянията на фона на усложнената епидемиологична обстановка в страната и обявеното извънредно положение.

Софийска районна прокуратура използва случая да припомни, че държавата се намира в извънредна ситуация, която изисква активност и солидарност и призовава всички граждани, които имат възможност да се включат в осигуряването на нужните количества кръв и кръвни съставки за лечебните заведения.

ПрокуратураПрокуратура


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети