Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Белезници за данъчен, взел рушвет и искал още пари

Закон и ред

Белезници за данъчен, взел рушвет и искал още пари

Белезници за данъчен, взел рушвет и искал още пари - Tribune.bg
Снимка:

Прибрал първия транш от 15 000 лева

Служител на НАП е спипан с подкуп от 15 000 лв., които били първи транш от общо три искани суми. Парите са взети от собственик на фирма, при който уж било намерено несъответствие в счетоводните документи. Това обясни на брифинг прокурор Емилия Русинова.

Данъчният има уговорка да вземе останалите пари на две порции. Едната в края на декември, а другата през януари, преди да бъде готов ревизионният акт. На мъжът било изчислено, че дружеството му има несъответствие от 800 хил. лв.

Сигналът е получен в началото на ноември от изнудвания.

„Благодаря на гражданина, че дойде и се оплака от корупционната практика. Призовавам всички граждани, които са пострадали да ни окажат съдействие, като на първо място дойдат и се оплачат от подобни практики, които прилагат държавни служители“, заяви шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

През 2015 г. данъчният е бил отстранен от длъжност заради престъпление от общ характер. После е възстановен на работа със съдебно решение.

Вчера задържаният служител е привлечен в качеството му на обвиняем. Ще бъде задържан за 72 часа, а след това ще поискаме най-тежката мярка за неотклонение, обясниха от прокуратурата.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати