Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Безлов: Арестуваните в нелегалната печатница не са авторитети в този сектор

Закон и ред

Безлов: Арестуваните в нелегалната печатница не са авторитети в този сектор

Снимка:

Два месеца следили участниците в престъпната схема

Арестуваните двама души в разбитата нелегална печатница в столичен университет не са авторитети в този сектор, коментира пред БНТ Тихомир Безлов, старши анализатор от Центъра за изследване на демокрацията. По думите му те най-вероятно са „ученици“.

„Класическа нелегална печатница, която е рискувала с банкноти. Това е „бизнес", който изисква определени умения", изтъкна Безлов. При удара разследващите откриха сумата от 4 млн. долара и 3 млн. и 600 хил. евро в печатницата.

„Групата от двама е била следена с месеци, явно са арестувани, защото са се опитали да разширят организацията", коментира  престъпната схема за фалшиви пари експертът. Той подчерта, че през миналата година има сериозен спад на битовата престъпност. Отчетен е и спад при контрабандните цигари. Според Безлов кризата и карантината не са предизвикали бум на криминалната дейност.

Относно спазването на мерките анализаторът посочи, че те се спазват небрежно, защото хората са се уморили.

„Пандемията не е само медицински, но и социален проблем. Имаме по-ниски нива на солидарност", уточни старши анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още