Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бисер Лазов: ТВ 7 е получавала по 10 млн. лева месечно от КТБ

Закон и ред

Бисер Лазов: ТВ 7 е получавала по 10 млн. лева месечно от КТБ

Снимка:

Цветан Василев е заявил, че медията е сила и парите си заслужават

В края на съществуването си ТВ7 е получавала 10 млн. месечно от КТБ. Това заяви основният свидетел по делото за източването на банката Бисер Лазов.  Той разкри и че сделката за телевизията е станала през офшорни фирми. Когато Цветан Василев е купувал медията е направил и среща, на която са присъствали Лазов и финансовият директор Орешаров. Тогава банкерът е посочил, че той ще се занимава само с генералната политика на телевизията. Орешаров и Лазов е трябвало да отговарят за оперативните въпроси.

Цветан Василев е заявил, че медията е сила и парите си заслужават, заяви още Лазов.

В края на 2001г. Цветан Василев обяснил на Лазов новите възможности за правене на бизнес и как би могло някои нови проекти да се финансират директно от банката. За тази цел били използвани доверени хора на Василев. Така Лазов, който е  счетоводител на Василев по онова време, става и първото му доверено лице, на което е регистрирано и първото дружество. С кредит от КТБ то успява да купи мина „Станянци“. Впоследствие по същата технология, чрез доверени лица се купуват още няколко дружества.

По-късно Василев променя тактиката, като регистрира фирми на по-отдалечени от него лица – шофьори, охранители и секретарки.

Характерно за структурата, ръководена от Цветан Василев, която Лазов нарича общо „Фирмата“, е че тя има една каса и едно счетоводство.

 „Посетителите в банката, около 90 на 100 от тях, които идваха да им се разреши някакъв въпрос, отиваха да се видят с Василев. В този период 2009-2010 се увеличи обемът на кредитите. Тогава за първи път започнаха да се дават вече банкови кредите за отделни бизнес инвестиции, които не можеха да бъдат реализирани, а изискваха средства за издържането им. Понякога издържането на тези инвестиции доближаваше сумата за самото им извършване. Това налагаше да се създават още нови дружества“, обясни още Лазов.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив