Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бивш ДС агент и съдържател на явочна квартира е свекърът, хвърлил Евгения във водоем

Закон и ред

Бивш ДС агент и съдържател на явочна квартира е свекърът, хвърлил Евгения във водоем

Съпругът-удушвач е IT специалист, майка му знаела през цялото време. Родителите на жертвата гледат 6-годишния им син

36-годишният Орлин Владимиров е бил заподозрян за убийството на съпругата си Евгения още на 14 октомври, когато тя е обявена за издирване в полицията, разказва „24 часа”. Обърканите му показания и нелогичните му действия по време и след изчезването на Евгения са насочили криминалистите точно по тази версия, докато не намерят трупа ѝ.

IT специалистът Орлин е удушил жена си през деня в дома им в столичния жк „Лагера”, докато 6-годишният им син е на детска градина. Причината са подозрения, че има любовник. След това се е обадил на баща си Пламен Владимиров, който е бивш служител в териториалната дирекция на ДАНС в Перник. Точно той е помогнал на сина си да скрие трупа на Евгения в голям куфар, натоварил го в колата си и лично го изхвърлил във водоема.

Майката не е участвала в убийството и укриването на трупа, но е знаела всичко. 60-годишният бивш служител на ДАНС в Перник Пламен Владимиров е роден в Трън. Бил е част от администрацията на контраразузнаването на ниска изпълнителска длъжност като експерт. Свързан е със службите за сигурност от декември 1989 г., когато е вербуван за агент на Областната дирекция на МВР в Перник с псевдоним Рила. Бил е съдържател на явочна квартира. Бащата е натоварил куфара с трупа на Евгения, потеглил е за Перник, отклонил се е по черен път в покрайнините и го е хвърлил в тръстиката на заблатен водоем.

Орлин Владимиров и Евгения наскоро се нанесли в жилището в жк „Лагера”. И двамата работели от вкъщи като специалисти в международни компании. Техни общи приятели бяха категорични пред „24 часа”, че Евгения не е била жертва на домашно насилие. Орлин никога не повишавал тон, а тя не е споделяла да е бита или обиждана вкъщи. В обкръжението им били известни като щастлива двойка и никой не е предполагал, че може да се стигне до убийство.

Странното поведение на съпруга започва още в първите часове след обявяването ѝ за издирване. На 13 октомври, сряда, той започнал да звъни на приятелките ѝ и да пита дали не знаят къде е. Една от тях помолил да пусне пост във фейсбук, че е излязла от вкъщи и не се е прибрала. Изминали са само 3 часа, откакто по думите му съпругата липсва и няма връзка с нея. Тръгнала към фитнес в жк „Иван Вазов”. Казала му: „Чао”, но Орлин не видял с какви дрехи е, за да бъдат описани в поста на приятелката ѝ. Тя я описва като висока около 170 см, слаба и прилага нейна снимка. Моли всеки, който я е виждал, да се свърже с нея или със съпруга ѝ, като дава и негов мобилен телефон. По това време трупът на Евгения вече е бил в полето край Перник.

Горе-долу същата версия развива Орлин и пред полицаите, които започват работа по случая на следващия ден, когато е подаден и сигнал от него, че Евгения я няма. По случая са работили над 100 служители на реда, които са проверили всички версии за изчезването на младата жена, въпреки че от самото начало е било ясно, че обърканият ѝ съпруг крие истината. Евгения я нямало на нито една камера по пътя от жилището им до обичайните места, които посещавала. През цялото време той и баща му са били следени изкъсо. От поведението на Орлин Владимиров по нищо не личало, че той търси съпругата си.

За момченцето на Орлин и Евгения се грижат нейните родители.  


Топ новини

виж още

Актуална тема