Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бивш кандидат-депутат от ДБ се оплака от полицейско насилие. Според 4 РУ СДВР той агресирал и ухапал полицай

Закон и ред

Бивш кандидат-депутат от ДБ се оплака от полицейско насилие. Според 4 РУ СДВР той агресирал и ухапал полицай

Бивш кандидат-депутат от ДБ се оплака от полицейско насилие. Според 4 РУ СДВР той агресирал и ухапал полицай - Tribune.bg
Снимка:

Бившият кандидат за депутат от ДБ Виктор Иванов се оплака от полицейско насилие във фейсбук профила си. Това доведе до свикване на брифинг на началника на четвърто районно управление в столицата Кристиан Тонев.

По твърденията на Иванов, който публикува и видео от случката, той е бил задържан при полицейска проверка близо до НДК в нощта на събота срещу неделя.

По думите му той предизвикал полицейската агресия, след като помолил униформените да му се представят с две имена и да му кажат от кой участък са, преди да им позволи да го обискират, както и да му обяснят какви са законовите основания за тази мярка.

Иванов добави пред БТА, че е спорил с полицаите около 15 минути, а после те са го арестували.

По думите му е арестуван заради атака над длъжностно лице –„твърдението, по-конкретно, е, че съм ухапал полицая по глезена“.  Иванов посочи, че ще обжалва заповедта си за задържане, като уточни, че при обиска у него не е открито нищо незаконно.

Има образувана дисциплинарна проверка спрямо полицаи във връзка с ареста, посочи началника на четвърто районно управление в столицата Кристиан Тонев.

Той обясни, че мъжът е бил в компания с още двама души и видимо е личало, че са употребили алкохол. Единият казва на другите, че в него има марихуана, която ще изпуши вкъщи, и поради това намиращите се в близост полицаи решават да му направят проверка. Тонев обяснява, че колегите му са се легитимирали и допълва, че съгласно закона на всеки гражданин може да бъде извършена проверка.

Мъжът, на когото полицаите искат да направят полицейски обиск, отказва да съдейства и започва да обижда полицаите, по думите на началника на районното управление. Заради това той е арестуван, но при опита да бъде качен в полицейския автомобил, мъжът става агресивен, отказва да се подчини и ухапва единия полицай по коляното, обясни Тонев.

По случая има образувано досъдебно производство.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети