Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бившият счетоводител на Баневи: Харчеха по 190 хил. за ден

Закон и ред

Бившият счетоводител на Баневи: Харчеха по 190 хил. за ден

Бившият счетоводител на Баневи: Харчеха по 190 хил. за ден - Tribune.bg
Снимка:

Фирмите, дирижирали продажбата на скрап от „Полимери“, се определяли от Банев

„Единственото учудване за мен е как един човек може да изхарчи 190 хил. лв. за един ден.“ Така бившият главен счетоводител на „Полимери” Галин Стоянов коментира пред bTV действията на Николай Банев, случилото се с „Полимери”, фалита на дружеството и банковите сметки на семейството. На въпрос за какво са харчени дневно тези пари, Стоянов отговаря: “За нищо, не е за да си купи нещо“. На въпроса дали е хазарт счетоводителят кима утвърдително.

В завода не са се държали големи наличности - всичко се е превеждало по банков път по указани от Баневи сметки, твърди бившият счетоводител на фалиралата фирма между 2011 – 2013 г. – периодът, в който заводът спира работа и всичко се разпродава.

Към този момент приходите на „Полимери“ идвали изцяло от скрап. „Всичко, което се преценеше, не от мен, защото не съм техническо лице, че няма да се използва и че не е изгодно да се използва в новото евентуално производство, което ще се направи, се режеше на скрап.“ На въпрос – Кой дирижираше това разграбване и тази продажба за скрап? Той отговаря: “Фирмите, които влизаха, ги е определял г-н Банев.“

Дружеството е обявено в несъстоятелност през 2012 г. заради дълг към Електроенергийния системен оператор в размер на 36 хил. лв. Галин Стоянов твърди, че парите са били налични и е можело да се платят, но Банева е казала: "Не, няма да ги платим."

На въпрос – Често ли големи суми отиваха по негови сметки и как ставаше?, Стоянов заяви: „По негови сметки, да, имало е случаи, макар че е предмет на разследване на Специализираната прокуратура“. Запитан за какво са харчени тези пари, бившият счетоводител на семейството обясни, че е бил гост на Баневи в „Бояна“ и на Русалка. “Смятам, че живееха добре, повече от добре“, допълни той.

Миналата година Баневи обмисляли да съдят държавата. „Искаше да води дело в Страсбург г-жа Банева за 25 млн. евро миналата година. Имахме такъв разговор и аз казах, че на мен малко в кръга на шегата го казах, че ми се струват малко. И на следващото обаждане тя ме попита 250 млн. добре ли ти се струва?", разказва още гл. счетоводител.

В деня на ареста в Ница на семейство Баневи Галин Стоянов дава обяснения пред българската прокуратура.

ПолимериПолимери


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати