Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бизнесменът Атанас Бобоков остава в ареста поне до следващия вторник

Закон и ред

Бизнесменът Атанас Бобоков остава в ареста поне до следващия вторник

Снимка:

Трима лекари от МВР болница ще преглеждат прешлен и едното коляно на Бобоков

Трима лекари от МВР болница незабавно трябва да прегледат коляното и прешлен на бизнесмена Атанас Бобоков. Това реши състав на Софийския апелативен спецсъд с председател Галя Георгиева.

Бизнесменът ще остане в ареста поне до следващия вторник, когато пред магистратите ще бъде представена тройно-съдебна експертиза.  В нея ортопед-травматолог, хирург и кинезитерапевт (специалист по физиотерапия) ще кажат дали той може да се лекува в домашни условия, каквото показва последната му медицинска експертиза, изготвена от болница „Лозенец“, или може да бъде лекуван в МВР болница, както настоява прокуратурата.

Преди време Атанас Бобоков претърпя операция на коляното, а според защитниците му страда от начална фаза на коксартроза. Самият Бобоков беше в съда с бастун.

Той се оплака, че до момента лекарят от болница „Лозенец“ три пъти му е сменял лекарствата, но няма подобрение. Правили му и физиотерапия с апарати, която продължавала 1 час, но след това отново се връщал в килията и състоянието му пак се влошавало.

Атанас Бобоков е задържан от края на май по обвинение за участие в престъпна група, която се е занимавала с опасни отпадъци.

Прокуратурата внесе девет тома нови материали по делото. Сред тях са документи за откритите преди дни близо 8 000 тона опасни отпадъци. Според обвинението те били съхранявани от фирми, фиктивно създадени с финансовата помощ на бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови.

По време на днешното заседание изненадващо  стана ясно, че от септември двамата братя са освободени от ръководството на двете управлявани от тях дружества. Това обаче нямало да попречи на обвиненията срещу тях, сочат от прокуратурата.

Следващото заседание е другия вторник.                                                                                                                                                           


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още