Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Собственикът на „Градус“ на разпит в прокуратурата

Закон и ред

Собственикът на „Градус“ на разпит в прокуратурата

Собственикът на Градус на разпит в прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

Иван Ангелов направил грешка в парламента - фурмите били дарение

Прокуратурата разпитва бизнесмена Иван Ангелов - Пилето. Адвокатът му Менко Менков обясни, че разпитът е по повод сигнал на гражданското сдружение „БОЕЦ".

„Има подаден сигнал и се извършва проверка. Няма образувано наказателно производство. Не знаем за какво става дума. Повикани сме по телефона, нямаме призовка, не знаем за какво става въпрос“, коментира адвокат Менков. 

Менков каза, че не са видели писмени доказателства от бизнесмена Светослав Илчовски, който направи скандални разкрития в комисията по ревизия. „Ако е поканен г-н Илчовски да даде обяснение по тази преписка сега ще разберем. За всичко сме готови. Това, че някой нещо е казал, нищо не произтича от това“, заяви той.

От своя страна Иван Ангелов заяви, че е завел много дела срещу Илчовски. „По всички негови лъжи, измислици и инсинуации започват дела“, каза той, а адвокатът му добави, че Комисията за финансов надзор е заявила, че при първоначалното публично предлагане на акциите на фондовата борса на „Градус“ АД няма никакви нарушения.

„Моите клиенти са подали второ искане до КФН да се извърши нарочна проверка, включително искане до НАП, макар че няма законово основание за това, тъй като фирмата не е допуснала никакви нарушения в дейността си като публична компания. Очакваме втората проверка на комисията дали има извършени манипулации на пазара, като този сигнал, който е подаден от „Градус“ е срещу г-н Илчовски“, обясни Менков.

По думите на адвоката генезисът на противоречието на Илчовски с Ангелов е заради търговска сделка за закупуване на зърно от октомври месец, която самият Илчовски е прекратил и подчерта, че двамата бизнесмени имат дългогодишни отношения.

„Не се дължи една стотинка на Илчовски от компаниите, които управлява г-н Ангелов“, заяви адвокатът.

Иван Ангелов каза още, че Илчовски го е заплашил по телефона преди половин година, а Менков уточни, че през септември 2020 г. Ангелов е сезирал прокуратурата, а след това последвал сигнал от Илчовски.

На въпрос на журналисти, Ангелов каза, че по време на изслушването в комисията се е объркал като е казал, че има печалба от дарените на БЧК фурми.

„Фурмите са дарение. Фактическа грешка съм направил в изказването. Как ще продавам фурми? Съжалявам, че така ви подведох“, коментира бизнесменът.

Ангелов с адвоката муАнгелов с адвоката му

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети