Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Близо 320 000 литра вина са изчезнали от данъчен склад в Хасковско

Закон и ред

Близо 320 000 литра вина са изчезнали от данъчен склад в Хасковско

Близо 320 000 литра вина са изчезнали от данъчен склад в Хасковско - Tribune.bg
Снимка:

Липси на 319 241 литра бели и червени вина установиха митнически служители при проверка на данъчен склад в област Хасково.

Проверката е била извършена в края на януари. В склада се осъществява производство на тихи вина, както и ферментация, съхранение, купажиране, филтриране, отлежаване и стабилизиране на вина. Установено е, че всички съдове за съхранение са празни, а средствата за измерване са демонтирани.

Разкрито е, че липсват над 90 000 литра червено вино и над 228 000 литра бяло вино,  които  фигурират в дневника за складовата наличност.

Данъчнозадълженото лице твърди, че средствата за измерване, които съгласно нормативните изисквания нямат онлайн връзка с митници, са демонтирани поради проблем с електрозахранването и признава, че не е извършило задължителната по закон инвентаризация в края на 2021 г.

На митническите служители не са били представени и документи за реализиране на акцизната стока.

Във връзка с констатациите до момента, на лицето са съставени два акта за нарушение по ЗАДС. Продължават проверките, с които да се установят всички обстоятелства по реализацията на липсващата стока, която би могла да бъде използвана и като суровина за нелегално производство на дестилати и високоалкохолни напитки.

Уведомена е и НАП за установяване начисляването на ДДС за липсващите стоки.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети вино, Хасковско
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети