Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Близо 9000 полицаи ще охраняват втория тур на изборите

Закон и ред

Близо 9000 полицаи ще охраняват втория тур на изборите

Близо 9000 полицаи ще охраняват втория тур на изборите - Tribune.bg
Снимка:

МВР разполага с достатъчен ресурс от служители, коментира Тодор Гребенаров

МВР разполага с достатъчен ресурс от служители при необходимост те да бъдат изпратени в региони и места, където има повишен риск от купуване на гласове. Това обясни старши комисар Тодор Гребенаров, заместник-директор на Националната полиция, съобщава БНР.

"Съставът, който пряко ще бъде ангажиран с охраната на изборния процес, са около 9000 полицаи. И на база анализ на риска се пренасочват сили и средства както за визуално наблюдение на изборния процес и около секциите, така и за оперативно обезпечаване", обясни той.

Гребенаров допълни, че и между двата тура има подадени сигнали за опити за купуване на гласове в различни региони на страната:

"Колегите работят по места. Всеки един получен сигнал веднага се докладва в Прокуратурата и се изпълняват в пълен обем указанията от компетентната прокуратура, на която територия е подаден сигналът".

В София полицаите, които ще бъдат ангажирани с охраната на втория тур на изборите, са около 1600. Красимира Стоядинова от СДВР коментира: "Абсолютно същите полицейски служители ще бъдат ангажирани както в изборните места, така и в Общинската избирателна комисия. Общо ангажираните ще бъдат 1659".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати