Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Борисов, Горанов и Стоянова са разпитани като свидетели по делото срещу Божков

Закон и ред

Борисов, Горанов и Стоянова са разпитани като свидетели по делото срещу Божков

Борисов, Горанов и Стоянова са разпитани като свидетели по делото срещу Божков - Tribune.bg
Снимка:

Банката не е уведомявала „Финансово разузнаване“ за теглените от Божков пари

В качеството на свидетели са разпитани Менда Стоянова – народен представител, председател на Комисията по бюджет и финанси, Владислав Горанов – министър на финансите (два пъти), както и Бойко Борисов – министър-председател. Това съобщиха от Специализираната прокуратура по повод на разследването срещу Васил Божков.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на ДАНС е възложена проверка, която до момента е установила, че „УниКредит Булбанк“ АД не е уведомявала САД „Финансово разузнаване“ при извършване на плащания на суми над 30 хил. лв., съгласно ЗМИП. В хода на проверката категорично е установено, че тегленията на каса в брой от пълномощници от сметки с титуляр, обвиняемия Божков, в последствие са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата.

Продължават да се извършват в пълен обем действия по разследването. По досъдебното производство са изготвени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване, които са изпратени до страни членки на Европейския съюз.

До момента са намерени и иззети по предвидения законов ред 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности. Очаква се прогнозният им брой да надхвърли 10 000. Напомняме, че обвиняемият Божков е регистрирал по реда на Закона за културното наследство колекция едва от 212 артефакта.

Органите на досъдебното производство събират и проверяват, както доказателства, които разобличават обвиняемия или отегчават неговата отговорност, така и доказателства, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му. Всички събрани доказателства подлежат на внимателна проверка, независимо дали същите са посочени под формата на комикси в социалните мрежи или по друг начин. Лична преценка на всеки обвиняем или подсъдим е да прецени по какъв начин да реализира своята защита в хода на досъдебното и съдебното производство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати