Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Борисов: Очакват се акции за боклука на още 7 места в страната

Закон и ред

Борисов: Очакват се акции за боклука на още 7 места в страната

Борисов: Очакват се акции за боклука на още 7 места в страната - Tribune.bg
Снимка:

Всеки, който мисли, че може да прави далавера на гърба на здравето на българските граждани, ще си получи санкциите, каза премиерът

Още 7 места се проверяват за неправомерен внос на боклук от Италия. Това съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Той отказа да коментира в детайли акцията на МВР, която тече в момента по досъдебно производство, свързано с отпадъци от Италия. Вчера беше съобщено за намерени 9 000 тона отпадъци, складирани в депо в Плевен. Към момента има достатъчно основания да се смята, че са нарушени изискванията за съхранение и преработка на отпадъците, каза вчера ръководителят на окръжната прокуратура в града Ваня Савова.

„Поздравявам МВР и ДАНС, и прокуратурата за акцията в Плевен. Това не е първото място, на което ще влязат. Подготвят се още поне на 7 места да влязат“, заяви Борисов.

„Всеки, който мисли, че може да прави далавера на гърба на здравето на българските граждани, ще си получи санкциите“, каза премиерът и допълни, че той държи на персоналната отговорност. Борисов заяви и че има достатъчно места, където такива хора да си завършат кариерата. „Винаги съм считал, че има персонална отговорност, има хора, които получават заплата за своята работа и са оторизирани, когато издадат един документ, той да е законосъобразен“, каза Борисов по повод издаденото решение на РИОСВ за съхранение и горене на боклук на плевенската фирма, която не е имала необходимия капацитет, за да го извърши.

Проверката и процесуалните действия, които извършва прокуратурата, са свързани с фирма "Феникс - ЕООД" и с други фирми, представлявани от същия собственик.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати