Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Боян Расате: Не се признавам за виновен

Закон и ред

Боян Расате: Не се признавам за виновен

Снимка:

„Не се признавам за виновен. Системата е скапана. Долу демокрацията“, каза на влизане в съдебната зала кандидатът за президент Боян Станков – Расате.

Адвокатката му извади няколко причини, според които те искат оправдаването му. „Потърпевшата Глория Филипова е дала различни показания. Първо твърди, че е ударена с юмрук в лявата скула, после казва, че е била ударена в челюстта, а накрая твърди, че само е била блъсната. Доказателственият снимков материал визира лица, които имат различно описание от това на клиента ми. В показанията на свидетелите се говори за мъж с черна брада и коса“, заяви адвокатката на Расате.

„Поддържам всичко казано от защитата ми. Категорично не се признавам за виновен. Бих искал да бъде постановено освобождаването ми“, допълни Расате.

Софийският градски съд гледа искането на прокуратурата той да бъде задържан за постоянно. Решението се очаква около 17 часа. 

В началото на седмицата - след разрешение на Централната избирателна комисия, той остана без кандидатпрезидентския си имунитет и беше обвинен за хулигански действия във връзка с нахлуването в събота вечерта в общностния ЛГБТИ център в София и за причиняване на лека телесна повреда.

Расате беше арестуван във вторник вечерта. Отново след разрешение на ЦИК му беше наложено 72- часово прокурорско задържане.  


Топ новини

виж още

Актуална тема