Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бойко Станкушев: Мрежите на Еврото и на Нотариуса не могат да оцелеят паралелно. Войната е на живот и смърт

Закон и ред

Бойко Станкушев: Мрежите на Еврото и на Нотариуса не могат да оцелеят паралелно. Войната е на живот и смърт

Бойко Станкушев: Мрежите на Еврото и на Нотариуса не могат да оцелеят паралелно. Войната е на живот и смърт - Tribune.bg
Снимка:

Мрежите на Еврото и на Нотариуса са в състояние на защита и опитват взаимно да се набедят.

Това каза пред БНР Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд, и коментира:

"Не вярвам да се мине към някакви съгласувани между тях действия - с цел прикриване на много други неща, които обществото има право да ги знае".

Той подчерта, че най-важното нещо е обществото да стои будно и непрекъснато да изисква от информация от институциите

 "Дълго време тези организирани престъпни групи за криминално влияние в съдебната система - на Петьо Петров-Еврото и на Мартин-Нотариуса - са работили в синергия. Може би е имало период, в който не са били в синергия, но са имали нещо като пакт за ненападение и са си били разпределили пазара на влияние и пазара на заграбване на имоти, което е в основата на дейността и на единия и на другия. Очевидно, че в един момент нещо се счупи и те минаха в открити антагонистични отношения - може би след т.нар. атентат срещу Иван Гешев. Това се доказва с опитите на Гешев и Сарафов един друг да се дискредитират и целите тези техни присъдружни групи и организации работят в тази посока. На този етап няма симптоматика, че ще се наговорят да мълчат. Ще продължават да си вадят компромати, тъй като не могат да оцелеят паралелно и единият, и другият. Тази война е на живот и смърт", коментира Станкушев.  

Според него още дълго време ще се правят опити да се заличава същността на тези скандални ситуации с изваждане на някакви скитници, за да се отклонява вниманието, "което не прави чест на ГДБОП":

"Ако ад хок прокурор Даниела Талева извърши разследване, могат да излязат някои неща. Трябва да сме малоумни, ако очакваме всичко да излезе".  

Той посочи, че е очаквал напрежението между Бойко Борисов и Иван Гешев да доведе до нещо "и то се случи сравнително бързо"

Интервюто на Людмила Железова с Бойко Станкушев в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати