Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Брутални подробности за убийството на 18-годишното момиче от Галиче

Закон и ред

Брутални подробности за убийството на 18-годишното момиче от Галиче

Брутални подробности за убийството на 18-годишното момиче от Галиче - Tribune.bg
Снимка:

Аксел мислил, че изнасилва момичето докато е мъртво, но Андреа още е дишала

Смразяващи подробности от убийството на 18-годишната Андреа Руменова дадоха от прокуратурата и полицията. Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков разказа всяка стъпка на задържания 17-годишен Аксел Олеков във фаталната нощ на 11 срещу 12 януари.

Около 1 часа на 11 януари младежът вечерял при баба си, която живее в къща, близо до къщата на убитата Андреа. После минал покрай дома на момичето. Забелязал, че прозорецът на стаята ѝ свети. Решил да отиде при нея, твърдял, че я харесва отдавна. Портата на двора била отворена и той намерил в двора стол, на който се качил, за да погледне през прозореца. Видял, че е сама и спи.
Отишъл до входната врата. Било заключено. Потърсил друго място за проникване в къщата. Видял отворен прозорец на мазето. От там влязъл в къщата. Забелязал и взел метална пръчка. От мазето отишъл до вратата на стаята. Знаел разположението на стаите, тъй като твърди, че бил с компания там преди 2-3 години там. Тя спяла. Той я събудил и предложил да правят секс.

Андреа се развикала. Той я ударил с металната тръба по главата. Тя паднала на леглото. Той започнал да я души, докато тя престанала да проявява признаци на живот. Тогава той я съблякъл и осъществил полов акт с нея. После забелязал, че в стаята има нож и решил да я намушка в областта на шията. Опасявал се, че може да е жива и да разкаже за случилото се.

Намушкал я няколко пъти в областта на шията и прерязал гърлото ѝ. С мокри кърпи избърсал ръцете си и ножа. Видял и портфейл с 250 лв. и го взел. Избягал и тръгнал към дома си. Изхвърлил ножа, взел парите. В 2 часа в дома му дошъл братовчед му, който нощувал у тях.

На сутринта Аксел отишъл в магазин и си взел маратонки, ръкавици и колона. В Бяла Слатина си купил таблет. В същия ден е хванат в дома си от органите на реда.

Намерени са дрехите и обувките, с които е бил, когато е извършил престъплението. Намерени са ножа и мокрите кърпи, иззети са множество следи от местопрестъплението. На местопрестъплението, в жертвата, е намерена семенна течност на обвиняемия.

Смъртта е настъпила в следствие на кръвозагуба, не от душенето, сочи експертиза.

Подбудите да се извърши това тежко престъпление са от много ниското ниво на човешките потребности, коментира вътрешният министър Младен Маринов. Той обясни, че обвиняемият има осъдителни присъди- пробоция и условна присъда, в изпитателен срок. Става въпрос за непълнолетен извършител.

„Проведохме срещи с хората, те са много обострени по отношение на тази фамилия. Това беше една от целта да посетим Галиче, за да предприемем действия там да не се усложни обстановката, да няма провокации. Там ще продължи засиленото полицейско присъствие, за да се предотврати ескалация. Кметът ни увери, че работи по проект за изграждане на видеонаблюдение. Това е мярка, която дава много сериозен ефект“, допълни министър Маринов.

12 години затвор грозят задържания. Обвиняемият е непълнолетен. Ще навърши пълнолетие през октомври. След като се приложи разпоредба от Наказателния кодекс, наказанието се редуцира от 5 до 12 години лишаване от свобода. 12 години е максималното наказание, което се предвижда от кодекса, обясни прокурор Десислав Начков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати