Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Цацаров: Разследването срещу Баневи ще се разширява

Закон и ред

Цацаров: Разследването срещу Баневи ще се разширява

Цацаров: Разследването срещу Баневи ще се разширява - Tribune.bg
Снимка:

Турският съд е допуснал екстрадицията на Димитър Желязков в България

Разследването срещу Николай и Евгения Баневи ще се разширява. Това обява главният прокурор Сотир Цацаров. Вече е започнало досъдебно производство срещу Баневи, които бяха арестувани във Франция. Те са подвени под отговорност за данъчни престъпления, присвоявания и пране на пари.

„Отправна точка на това досъдебно производство е „Полимери” - Девня, но се очаква в резултат на извършени интензивни действия по разследването на практика периметърът на фактите, които ще бъдат разследвани и обвиненията, които ще бъдат повдигани, да бъде разширяван и да обхване една доста по-голяма и по-цялостна икономическа дейност”, каза главният прокурор.

Предстои процедура пред френския съд да бъдат екстрадирани.

Турският съд е допуснал екстрадицията на Димитър Желязков в България, съобщи още Цацаров. Прокуратурата у нас е била уведомена вчера за това решение.

Димитър Желязков бе арестуван в Истанбул в луксозен хотел, заедно с общински съветник от БСП Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе задържан и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Броени дни преди това при акция на специализираната прокуратура в Бургас и съседни градчета бяха задържани 19 души. Част от тях бяха обвинени в участие в организирана престъпна група за рекет, палежи, побоища и наркотици, с лидер Димитър Желязков.

Цацаров коментира случая с обвинения в пране на пари Иво Прокопиев.

„Разследванията и по двете досъдебни производства срещу Иво Прокопиев нямат нищо общо с издателската му дейност. Обвиненията имат общо с бизнес, имат общо с приватизация. Когато преди години са се случвали събития с предприятието „Каолин”, или със съответни находища за такива полезни изкопаеми и съответна приватизация на територията на Разград, а в последствие и с други сделки, не мисля, че някой е издавал нещо. И не мисля, че някой трябва да разсъждава, че може да издава вестник и да е собственик на сайт и следователно всяко посегателство срещу него е посегателство срещу свободата на словото”, добави Сотир Цацаров.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети