Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Чапкънова за писмото на Кьовеши: Точно и ясно сме подали информацията

Закон и ред

Чапкънова за писмото на Кьовеши: Точно и ясно сме подали информацията

Снимка:

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши изиска допълнителна информация за 7 от 10-те български представители в европрокуратурата. „Случаят не се касае за върнати предложения. Това е етап от една незавършена процедура. От нас беше изискана допълнителна информация и тя беше предоставена. Освен такава информация съществува възможност и тези номинации да бъдат извикани за лично интервю. Тя може да не бъде осъществена за никоя държава, но съществува”, каза пред NOVA говорителят на прокурорската колегия във ВСС – Калина Чапкънова.

„Изцяло сме се съобразили с рамката, която ни беше зададена от Европейската прокуратура. Изключително ясно и точно сме подали информацията, която беше поискана от нас. Ние поискахме и информация да не би да има процедурни правила, които да не са ни известни. Към момента все още нямаме отговор”, коментира още тя.

По думите й около 10 държави са приключили процедурите на национално ниво. Предстои акт на Европейската прокуратура, с който евентуално тези лица биха били одобрени.

„Не ми е известно да има друга държава, на която са поскали допълнителна информация. Надявам се всичко да се случи възможно в най-кратък срок и Европейската прокуратура да започне работа през март тази година”, обясни Калина Чапкънова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още