Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Четирима отиват на съд заради укриване на над 600 000 лв. ДДС

Закон и ред

Четирима отиват на съд заради укриване на над 600 000 лв. ДДС

Четирима отиват на съд заради укриване на над 600 000 лв. ДДС - Tribune.bg
Снимка:

Организирана престъпна група от 4 лица отива на съд заради това, че от януари 2016 г. до април 2017 г., в резултат на престъпната си дейност, укрили и не внесли в държавния бюджет дължим ДДС в размер на над 600 000 лв.

От Специализираната прокуратура са внесли в Специализирания наказателен съд обвинителен акт.

Обвиняемите участвали пряко в собствеността и управлението на реални търговски дружества, занимаващи се с обработка и търговия на меса и месни продукти с произход от държави-членки на Европейския съюз. Едновременно с това, те организирали и контролирали дружества от типа „липсващ търговец“, на които да прехвърлят данъчните си задължения, съобщават от съда.

За да станат по-конкурентни на пазара и да придобиват незаконни печалби, обвиняемите извършвали вътре общностни доставки на името на „кухите“ дружества, регистрирани на подставени лица - граждани на Република Сърбия с нисък социален статус. Впоследствие реализирали внесената стока на пазара без документи и на конкурентни цени. Така прикривали действителния получател на стоката и избягвали плащането на ДДС.

Участниците в групата използвали значителен брой фирми от типа „липсващ  търговец“, които поетапно заменяли при възникване на съмнения за незаконна дейност у служителите на приходната администрация и при започване на данъчни проверки.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително  заседание на делото.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати