Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Данчо Катаджията е проверяван няколко пъти от „Вътрешна сигурност“

Закон и ред

Данчо Катаджията е проверяван няколко пъти от „Вътрешна сигурност“

Данчо Катаджията е проверяван няколко пъти от Вътрешна сигурност - Tribune.bg

Не ме сравнявайте с Румен Радев и Васил Божков, заяви след разследване скандалният служител на реда

 

Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко пъти от дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР. Това каза главен комисар Стефан Банков, директор на дирекцията пред Нова ТВ.

По думите му станалият скандално известен служител на реда е бил проверяван за злоупотреба с евросредства и други нарушения. В момента в дирекцията тече нова проверка срещу него.

„Множество пъти е проверяван – включително за разпространяване на цигари без бандерол, но не събрахме достатъчно доказателства, че е част от тази банда. Проверяван е за източване на средства за еврофондове, но стигнахме до извода, че се занимава с данъчни престъпления чрез закупуване на имоти и започна дисциплинарно производство. Тече и независима проверка, която ще приключи до седмица“ , обясни комисар Банков.

„Не е имал чадър, просто се е взел насериозно“, категоричен е той.

„Той не спазва етичните правила и норми“, заяви главен комисар Стефан Банков

Скандалният служител на реда стана известен след разследване на телевизията. Полицейският служител от град Ловеч притежава имоти и автомобили за стотици хиляди левове. Собственик е и на язовир, а в същото време хората разказват, че се държи като местен дерибей.

Данчо Катаджията е собственик на цех за производство на метални изделия в Ловеч и къщата над него. Имотът е придобит чрез покупко-продажба на търг от съдия изпълнител. А предишният собственик е подал жалба до МВР, защото според него цехът е купен на безценица.

“Наредихте ме до Васил Божков и Румен Радев. Впечатлен съм. Ще ме намерите, като приключат офанзивите. Доста неща имам да ви кажа”, каза Йордан Петков след разследването.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети