Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ДАНС и спецпрокуратурата в екоинспекцията в Пловдив

Закон и ред

ДАНС и спецпрокуратурата в екоинспекцията в Пловдив

Снимка:

Проверяват и братята Атанас и Пламен Бобокови

Акция на ДАНС и специализираната прокуратура тече в момента в регионалната инспекция по околната среда в Пловдив. До този момент няма информация за задържани. Изнася се документация, съобщава „24 часа“.

Според свидетели дългогодишният бивш шеф на екоинспекцията доц. Стефан Шилев, който бе уволнен през февруари без мотиви, е видян да излиза от РИОСВ. Обяснил, че бил привикан и е разпитван за „една фирма“.

Предполага се, че акцията в града на тепетата е свързана с тази в МОСВ.

Малко по-рано днес заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше изведен от сградата на МОСВ в София и отведен за разпит. От него стана ясно, че акцията е свързана с отпадъци.

По непотвърдена информация се проверяват и братята Атанас и Пламен Бобокови. Основните фирми на Атанас и Пламен Бобокови са „Монбат“ и „Приста ойл“. Една от фирмите „Монбат“ е описала в дейността си: производството, преработката и търговията на метални сплави, цветни и черни метали, полуготови, междинна обработка пластмасови изделия, безводен натриев сулфат, както и всички продукти, продукти и / или отпадъци, получени от цикъла за обработка; упражняването на въвеждане в експлоатация инсталации в резерв, предварително съхраняване и третиране за оползотворяване на опасни отпадъци и / или токсични и вредни и / или опасни отпадъци, състоящи се от използваните батерии, утайки и отпадъци и / или отпадъци, включително скрап минерали или сплави, съдържащи олово и / или тежки метали; експлоатация на инсталации за преработка на вторично олово претопяване на шлака, включително на инертност маси, насочени към производството на бетони и /или произведни продукти и / или битуминозни продукти и производство на оловни акумулатори”.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още