Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ДАНС подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор

Закон и ред

ДАНС подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор

ДАНС подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор - Tribune.bg
Снимка:

Той отговаря на законовите, професионалните и нравствените изисквания за заемане на длъжността

Поредната подкрепа а кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор дойде от Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС).

В становище до Висшия съдебен съвет (ВСС) председателят на ДАНС Димитър Георгиев посочва, че под ръководството на Гешев Спецпрокуратурата и агенцията са провели успешни разследвания по противодействие на тероризма, незаконна миграция, пране на пари, злоупотреба с еврофондове, данъчни престъпления, корупционни престъпления, контрабанда и други.

Взаимодействието между Прокуратурата и ДАНС е от важно значение за провеждане на ефективни разследвания, като разширяването на механизмите за сътрудничество в рамките на двете на законовите правомощия на двете институции е единственият способ за постигане на по-добри резултати, се посочва в становището и се допълва, че това, от своя страна, води и до повишаване на общественото доверие към тези институции.

От ДАНС заявяват, че Иван Гешев отговаря на законовите, професионалните и нравствените изисквания за заемане на длъжността главен прокурор, поради което подкрепят неговата кандидатура.


 

Автор

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРА "БУДА"☭ Е МОБИЛИЗИРАЛ ВСИЧКИ..... ЧЕ НЕ РАЗБРАХМЕ КОЙ ОТ ДАНС БЕ ДРОГАРе ПЕДЕРАСТИ ОТ ТОО НАСРАН ГЕРБАВ САЙТ, КОЙТО САМО АЗ ЧЕТА МАЙ...
26.08.2019 16:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети