Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Информация за нахлуване на ДАНС в спецпрокуратурата и ГДБОП, Рашков твърди, че не знае

Закон и ред

Информация за нахлуване на ДАНС в спецпрокуратурата и ГДБОП, Рашков твърди, че не знае

Снимка:

Агенти на ДАНС са влезли в три ключови структури за борбата с престъпността - Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Главна дирекция „Национална полиция“ и специализираната прокуратура, съобщиха медии.

Информацията до момента не е потвърдена.

Според източници на БНТ агентите на ДАНС взимат от тези три институции секретни документи, касаещи досъдебни производства и разследвания.

Каква е целта на операцията на този етап не се знае и официална информация от институциите не се дава.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков твърди, че не знае нищо по въпроса.

На мен не ми е известно да има някакви действия от ДАНС в „Националната полиция“. Директорът на ГДБОП не сподели с мен, че служители на ДАНС са в тази дирекция. Аз се връщам от „Национална полиция”, където представих новия директор. Там всичко беше спокойно. Никакви операции и действия на ДАНС не видях да се извършват”, обяви той пред „Свободна Европа“.

Разбрах, че служители на ДАНС се намират в Специализираната прокуратура, където по линия на прекия контрол, извършват проверка на материали, съдържащи класифицирана информация. Това е една рутинна дейност на агенцията”, допълни Рашков.

Въпреки че силовият вицепремиер Рашков потвърждава за проверката на секретни доказателства, засега ДАНС отказват да потвърдят или да отрекат информацията.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още