Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Дъщерята на цар Киро остава в ареста

Закон и ред

Дъщерята на цар Киро остава в ареста

Дъщерята на цар Киро остава в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Събка Рашкова бе арестувана, след като в нея бяха открити над 2 кг хероин

Окръжен съд-Пловдив взе днес най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, спрямо Събка Кирилова Рашкова. Тя е дъщеря на известния Кирил Рашков - цар Киро, предаде БГНЕС.

На 24 февруари тази година тя бе арестувана, след като при полицейска проверка на личния ѝ автомобил на пловдивски булевард, в нея са открити малко над 2 кг хероин. Пакетите - общо пет на брой, са били равномерно разположени в два колана, които Събка Рашкова е носила.

По време на делото за мярка днес не стана ясно откъде тя се е снабдила с това количество. В първоначалната информация прокуратурата съобщи, че тя е била задържана след връщане от Турция, където е заминала на 22 февруари. Днес в съда стана ясно, че тя е била в Свиленград, играла е в казино няколко часа и се е обадила на племенника си да дойде да я прибере в Пловдив, защото е употребила антидепресанти и не може да си дойде сама.

Защитата подчерта факта, че тя е съдействала. Признала си е, че наркотикът е неин. Тя е осъждана и преди. Макар и в момента да е реабилитирана, този факт изигра роля при оставянето ѝ в ареста.

Задържаното количество хероин е с доста добра чистота на веществото според лабораторните проби. Цената му според постановлението за цени на психоактивни вещества за съдебни цели е около 185 000 лв. Събка Рашкова е обвинена по чл. 354а, ал.2 от Наказателния кодекс. За това престъпление законодателят предвижда затвор от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети