Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Дават на съд депутата Димитър Аврамов

Закон и ред

Дават на съд депутата Димитър Аврамов

Ще отговаря пред Темида за търговия с влияние

Разследването срещу народния представител Димитър Аврамов приключи и обвинителният акт скоро ще бъде внесен в съда, съобщиха от Специализираната прокуратура. На Аврамов и двама негови помагачи са повдигнати обвинения за търговия с влияние, при продължавано престъпление, извършено в съучастие.

Според прокуратурата през 2012 г. Аврамов, в съучастие, е поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и облага – право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена. Взел сумата от 100 000 лева, соми облвинението. Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние върху директора на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана, за да отмени заповед за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел. в полза на фирмата на бизнесмена. Също така да се съобрази със сключено доброволно споразумение за ползването на земеделски земи в землището при издаване на заповед за следващата стопанска година.

Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние и върху началника на РУП – МВР – гр. Монтана във връзка със службата му при упражняване на правомощията му - да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището, обработван от фирмата на бизнесмена по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012г.  Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив