Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Дават на съд шофьорката на автомобила, който обърна автобус на „Тракия”

Закон и ред

Дават на съд шофьорката на автомобила, който обърна автобус на „Тракия”

Снимка:

При катастрофата загинаха 6 души, а 17 пострадаха

Прокуратурата ще даде на съд Цвета Таскова за катастрофата на магистрала "Тракия" по обвинения за нарушаване на правилата на движение и причинена смърт по непредпазливост. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение.

Предстои предявяване на материалите от разследването на обвиняемата и пострадалите лица, и внасяне на делото с обвинителен акт в Окръжен съд- София.

На 13 април тази година при катастрофата между автобуса и автомобил загинаха 6 души, а 17 бяха ранени. Колата, шофирана от Таскова, удари реса, който излезе от пътното платно и се обърна.

От събраните до момента доказателства е установено как е настъпила катастрофата, посочват от прокуратурата.

Автобусът се движел със скорост 100 км/ч, бил в дясната пътна лента. В същото време, със скорост около 120 км/ч, се е движил лек автомобил, управляван от Таскова. Колата е застигнал автобуса и е предприела изпреварването му. По време на изпреварването, Таскова е предприела завиване вдясно, при което лекият автомобил с челната си дясна част се е ударил в лявата странична част на автобуса в областта около задната ос. Последвало е приплъзване, при което с дясната си предна гума автомобилът е достигнал предната част (пред предна ос ) на ляво предно колело на автобуса. При това предната лява гума на автобуса се е спукала и е била блокирана. В резултат от вклиняването на лекия автомобил в автобуса, той се е наклонил надясно. За водача на автобуса е било невъзможно контролирането му. Автобусът е навлязъл в крайпътното пространство /канавка/ и се е обърнал на дясната си страна.

Пътно транспортното произшествие е било предотвратимо, ако Таскова при извършването на изпреварването е била осигурила минималната странична дистанция, посочват от прокуратурата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив