Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Дело без аналог: Най-свирепите затворници искат секс зад решетките

Закон и ред

Дело без аналог: Най-свирепите затворници искат секс зад решетките

Дело без аналог: Най-свирепите затворници искат секс зад решетките - Tribune.bg
Снимка:

Жалят се от камери и надзиратели, пречели им

Дело без аналог в историята на родното правосъдие започна днес. Няколко излежаващи най-тежки присъди в родните затвори, доживотни и над 20-годишни, се жалят от условията в стаите за удължено свиждане. Затворниците искат да имат условия за секс без камери и надзиратели. Възможностите за интимни ласки с половинките на пандизчиите не са от вчера, но свижданията при опасните лишени от свобода са регламентирани по по-стриктни мерки за сигурност.

Делото им е заведено във Върховния административен съд (ВАС). Оспорва се решение на Административен съд София-град, с което е отказана отмяната на заповедта на бившия шеф на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов, с която е регламентиран редът за 4-часовото свиждане. Затворниците настояват, че въпреки всичко имат право на личен и семеен живот.

Лишените от свобода искали да присъстват на делото и тъй като в административния съд няма конвой, се наложило да се ползва зала в Съдебната палата. 10 от пандизчиите бяха доведени в съда при изключителни мерки за сигурност.

Делото се води от 15 затворници, мнозинството с доживотни присъди за убийства, и партньорките на трима от тях.

Процесът днес тече при закрити врати.

Сред затворниците е Джок Полфрийман. Австралиецът беше осъден за убийството на 20-годишния Андрей Монов. Жалещ се е и Станислав Методиев-Сиси,  който излежава присъда за няколко убийства. Също и Светломир Нешков – Куцара, осъден за опит на убийство на двама полицаи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети