Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Делото срещу Десислава Иванчева на финалната права

Закон и ред

Делото срещу Десислава Иванчева на финалната права

Снимка:

Върховният касационен съд гледа делото срещу бившата кметица на столичния район „Младост“

Върховният касационен съд ще гледа делото срещу бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров. Магистратите трябва да решат дали да потвърдят или отменят осъдителните им присъда за искане на подкуп или да върне делото на Специализирания съд.

През 2018 година Иванчева беше публично арестувана за подкуп, който според прокуратурата, поискала от строителен предприемач. Тя беше осъдена на две инстанции - за поискан, но неприет подкуп, първо на 20 години затвор, след това присъдата ѝ бе намалена на 8 години.

Заместничката ѝ Биляна Петрова получи 7 години затвор, а Петко Дюлгеров бе осъден на 6 години затвор.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от ареста малко преди Рождество на 2018 година и от тогава са под „домашен арест“.

По време на делото Иванчева постоянно искаше мярката ѝ за неотклонение да бъде променена, защото иска да забременее инвитро.

Миналият месец тя съобщи за щастливата новина в социалната мрежа Фейсбук като написа, че бебето се очаква в края на ноември.

Делото стига до Върховния касационен съд, защото от тях се оказаха недоволни и подсъдимите, признати за виновни, и прокуратурата, защото наказанията са намалени значително.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още