Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Делото за шпионаж срещу Николай Малинов влиза в съда

Закон и ред

Делото за шпионаж срещу Николай Малинов влиза в съда

Снимка:

Делото за шпионаж срещу председателят на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов влиза в съда. Това стана след като Специализиранарата прокуратура покани днес Малинов и адвоката му Димитър Вълчев да се запознаят с прецизираното обвинение, съобщи bTV.

Според защитата 4 дена са малко, за да се запознае Малинов с 50 тома дело.

Миналата година стана ясно, че повдигнатото обвинение е за това, че Малинов се е поставил в услуга на чужди организации, за да им служи като шпионин.

В хода на разследване е установена схема за изпиране на пари. Прокуратурата възложи на ДАНС проверки и по линията на трансфер на финансови средства от лица, ръководители на чужди организации, които имат интереси в политическия живот на страната. Финансирани са мероприятия, които пряко засягат националната сигурност и касаят външната политика, обясни преди година Сотир Цацаров.

Чуждите организации, на които той е бил в услуга, са в Руската федерация, сред тях е Руски институт за стратегически изследвания на Леонид Решетников и „Двуглав орел“. На пенсионираният руски генерал Леонид Решетников е наложена забрана да влиза в България в срок от 10 години. Забраната е наложена от ДАНС.  


Коментари (2)

Говедото не може да стане кон! Излъчването на това предателско недоразумение е отчайващо самодоволно!
25.02.2021 16:50 / Отговор
Анастас #

ПоРусначените Еничари => на съд !!!

(ентусиазирано)
25.02.2021 21:12

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още