Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Делото за тежката катастрофа край Своге започва на 18 май

Закон и ред

Делото за тежката катастрофа край Своге започва на 18 май

Снимка:

Съдът определи, че няма основания за прекратяване и връщане на делото

Софийският окръжен съд реши делото за катастрофата с автобус край Своге, при която на 25 август 2018 г. бе причинена смъртта на 20 лица, да започне по същество, съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът стана край с. Световрачане. При ограничение на скоростта от 40 км/ч автобусът се е движел с 53 км/ч. На опасен завой последвали удари с движещи се по същия път други превозни средства. След това автобусът се преобърна в близкия скат. Вследствие 20 човека починаха, а десет пострадаха. Съдът определи, че няма основания за прекратяване и връщане на делото. Той мотивира решението си с това, че в хода на досъдебното производство, водено под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-София, не са допуснати съществени процесуални нарушения, не са налице и други обстоятелства, които да се явяват пречка за започване на съдебния процес.

Подсъдимите по делото са шестима. Шофьорът на автобуса, четирима служители на фирмата, правила пътя  един служител от АПИ, който не е осъществил контрол.

По досъдебното производство са разпитани над 100 свидетели и експерти. Софийският окръжен съд насрочи делото за разглеждане на 18.05.2021 г., като определи и резервни дати за следващи заседания.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още