Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Делото за убийството на 18-годишната Андреа тръгва по същество на 7 октомври

Закон и ред

Делото за убийството на 18-годишната Андреа тръгва по същество на 7 октомври

Делото за убийството на 18-годишната Андреа тръгва по същество на 7 октомври - Tribune.bg
Снимка:

Врачанският окръжен съд проведе разпоредително заседание за убийството на 18-годишната Андреа Руменова от село Галиче, като реши процесът по същество да започне на 7 октомври. Подсъдим е 17-годишният Аксел Олеков, който в нощта на 11 януари пребива, изнасилва и убива жестоко момичето. Младежът беше арестуван часове след бруталното престъпление. Пред съда той направи пълни самопризнания и се разкая за престъплението.  

Срещу него са повдигнати 4 обвинения като най-тежкото е, че макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на деянието си и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил Андреа.

По време на днешното заседание служебният адвокат на подсъдимия поиска делото да бъде гледано по съкратената процедура. Съдът обаче отказа поради недопустимост с оглед изменението на НПК, с което се забранява разглеждането на дела за умишлено причиняване на смърт по този ред.

Съдът отказа и да прекрати съдебното производство и да върне делото на прокуратурата.

Понеже Аксел Олеков е непълнолетен максималната му присъда може да бъде 12 години затвор. Близки на убитото момиче обаче и днес настояха за поправки в текстове от НК като изразиха притеснения, че младежът може да излезе на свобода по-рано.

До началото на процеса Аксел Олеков ще остане под стража в Поправителния дом за непълнолетни младежи към Затвора във Враца.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати