Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Делото за убийството на Евгения тръгва на 17 януари, докараха в окови съпруга ѝ

Закон и ред

Делото за убийството на Евгения тръгва на 17 януари, докараха в окови съпруга ѝ

Делото за убийството на Евгения тръгва на 17 януари, докараха в окови съпруга ѝ - Tribune.bg
БГНЕС

Днес, преди началото на разпоредителното заседание на СГС, десетки близки и приятели на убитата Евгения, се събраха на мирен протест пред Съдебната палата с искания за справедливост и доживотен затвор за извършителите

Софийският градски съд отказа да върне на прокуратурата делото за убийството на Евгения Чорбанова за допуснати нарушения в обвинителния акт. Магистратите насрочиха делото за 17 януари. Подсъдими за престъплението са съпругът на жертвата Орлин Владимиров и баща му Пламен.

Днесбе доведен от съдебната охрана окован.

Съдебният състав не намери и основания да промени мярката за неотклонение на съпругът на убитата от постоянен арест в по-лека, тъй като има опасност той да се укрие или да повлияе на свидетели. Като частни обвинители бяха конституирани близки на жертвата, както и бяха приети гражданските им искове, на обща стойност 2 милиона и 300 хиляди лева, сред които и този на малолетното дете на Евгения.

Делото за убийството на 33-годишната Евгения Чорбанова ще продължи на 17 януари с разпит на първите десет свидетели.

Междувременно близки на убитата в софийския кв. „Лагера” Евгения Владимирова се събраха на протест пред Съдебната палата с искания за справедлива присъда за убийството, настоявайки за доживотен затвор на обвинените.

БГНЕСБГНЕС

На 12 ноември 2021 г., след едномесечно издирване, тялото на Евгения беше открито в куфар край Перник. Съпругът ѝ обяви, че жена му е изчезнала и дори се включи в издирването ѝ, оказа се, че неговият баща е помогнал за укриването на трупа.

Ако бъде признат за виновен 36-годишният Орлин може да получи 15-20 години „лишаване от свобода”, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Присъдата за баща му Пламен ще е по-лека, тъй като той е обвинен в помагачество.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати