Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Демерджиев даде кабинета „Петков“ на прокуратурата: Голяма част от парите за бежанците отишли в 24 лица

Закон и ред

Демерджиев даде кабинета „Петков“ на прокуратурата: Голяма част от парите за бежанците отишли в 24 лица

Демерджиев даде кабинета Петков на прокуратурата: Голяма част от парите за бежанците отишли в 24 лица - Tribune.bg
Снимка:

„В понеделник внесох един сигнал в прокуратурата, той касае общо взето работата по помощта за украинските бежанци. Знаете, ръководител съм на Националния оперативен щаб, след като поработи щабът достатъчно дълго, мисля че урегулирахме добре тази дейност, ми направи впечатление обстоятелството, че за един сравним период, са похарчени от редовния кабинет 150 млн. лв., за същия период служебното правителство е похарчило 43 млн. лв.“

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Това предизвика извършването на проверка от Националния оперативен щаб, такава проверка беше извършена в Министерството на туризма. За съжаление, бяха констатирани редица пропуски, нарушения, включително и на изисквания на нормативни актове, включително и създаващи опасност да се върнат европейски средства, с които е финансиран този процес“, обяви Демерджиев.

Служебният вътрешен министър даде пример, че над 43% от средствата са изплатени на 24 физически лица, които са посочени за лица на контакти на 42 дружества.

„Това най-малкото е странно, поражда много въпроси. Ние ще направим необходимото да се отговори на тези въпроси. Наред с това над 93 млн. лв. са изплатени по протоколи, в които не е ясно идентифицирано кой е подпомогнат, както и броят на лицата, които са подпомогнати“, посочи Демерджиев и добави, че очаква прокуратурата да разгледа този сигнал, наред с всички други, по които работи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети