Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Демерджиев: На този етап се потвърждава версията за човешка грешка за катастрофата на „Тракия”

Закон и ред

Демерджиев: На този етап се потвърждава версията за човешка грешка за катастрофата на „Тракия”

Демерджиев: На този етап се потвърждава версията за човешка грешка за катастрофата на Тракия - Tribune.bg
Снимка:

„Първоначалната версия за човешка грешка като причината за катастрофата на АМ „Тракия“ се потвърждава в хода на разследването, но все пак трябва да изчакаме всички експертизи“, това коментира пред журналисти служебният министър на вътрешните работи на брифинг Иван Демерджиев.

„В постоянен контакт сме в Министерство на здравеопазването. Те ще осигурят линейки за извозването първо на малолетните и непълнолетните граждани, а след това и на пълнолетните до границата със Сърбия“, обяви още той.

По думите му децата ще бъдат предадени на границата на сръбските власти, за да стигнат до домовете си, а когато приключат процесуално-следствените действия, и пълнолетните ще бъдат ескортирани.

 Демерджиев заяви, че линейките ще се придвижват с полицейски ескорт.

Вътрешният министър обяви, че вече е предложен пакет от 13 мерки, които се надява да спомогнат за намаляването на пътно-транспортните произшествия. Той посочи, че при този случай както и при този във Велико Търново не се касае за грешка на служители на МВР или проблем с пътната настилка, а са човешка грешка. Той поиска разграничаване на случаи когато е можело да има превенция и такива, за които се касае за инциденти.

Що се отнася до случаят с убийството в Пернишко той посочи, че вече са явни съпричастните лица и извършителят. Все още се събират доказателства и са назначени експертизи.

Демерджиев посочи, че наистина първоначално се е смятало, че тялото е било местено, но по думите му след това е станало ясно, че са извършени други манипулации на жертвата, но не посочи какви.

Вътрешният министър присъства на откриването на нов център за административно обслужване на клиенти в София, което приема заявления за издаване на лични карти, паспорти и документи с възможност за заявление за прием на гише онлайн. Той изрази увереност, че с разкриването на повече такива центрове опашките за документи пред паспортните служби ще намалеят.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати