Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Демерджиев: Обвиненията към Велико Желев да бъдат оставени на прокуратурата

Закон и ред

Демерджиев: Обвиненията към Велико Желев да бъдат оставени на прокуратурата

Демерджиев: Обвиненията към Велико Желев да бъдат оставени на прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

Помогнах на прокуратурата, като подсказах, че има друго производство, което касае над 48 млн. лв., авансово разплатени за един от лотовете на „Хемус“, посочи вътрешният министър

Темата за обвиненията да бъде оставена на терена на прокуратурата. Това заяви пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който коментира случая със задържания бизнесмен Велико Желев, цитиран от БТА.

„Аз вчера помогнах на прокуратурата, като подсказах, че има друго производство, което касае над 48 млн. лв. авансово разплатени за един от лотовете на Автомагистрала „Хемус“. Ако прокуратурата направи необходимото, обедини всички материали, които Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е изработила и предала в прокуратурата, мисля, че тя е способна и има капацитета да формулира надлежните обвинения, които да издържат“, коментира Демерджиев.

Той посочи, че няма актуална информация за издирвани и други лица по този случай. Министър Демерджиев увери, че МВР ще продължи да си съдейства с държавното обвинение, включително и във връзка с предстоящите избори.

Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на бизнесмена Велико Желев. От държавното обвинение съобщиха, че на 24 февруари в офиса на Желев на бул. „Цар Освободител“ в София, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, направил опит да принуди друг човек чрез сила. Нанесени са удари в областта на лицето и тялото. Целта била Б.А. да поеме имуществено задължение чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери на обща стойност от 68 000 лева. Нанесена е и лека телесна повреда, а деянието е извършено от повече от две лица.

Желев е в ареста за 72 часа, а прокуратурата ще иска постоянното му задържане от съда. Разследването по случая продължава, като предстои събиране и проверка на доказателствата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети