Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Демерджиев разпореди 13 мерки срещу войната по пътищата

Закон и ред

Демерджиев разпореди 13 мерки срещу войната по пътищата

Демерджиев разпореди 13 мерки срещу войната по пътищата - Tribune.bg
Снимка:

Допълнителни полицейски сили ще се включат в контрола по пътищата

13 мерки за противодействие на пътния травматизъм разпореди вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщиха от МВР.

Един от основните приоритети на МВР, заявен от настоящото ръководство, е осигуряване на безопасността на движението по пътищата в Република България.

Допълнителни полицейски сили, които са обучени, ще се включат в контрола по пътищата. Министър Демерджиев уточни, че става дума за около 8500 служители.

Като основен метод за превантивно въздействие и контрол се въвежда т.нар. „линеен подход“. Полицейски патрули, чрез придвижване в транспортния поток, ще следят за поведението на участниците в движението и за нарушения от всякакъв тип.

По разпореждане на министър Демерджиев се завишава контролната дейност в населените места по отношение управлението на МПС от неправоспособни водачи, в т. ч. малолетни и непълнолетни, както и водачи, лишени от право да управляват моторни превозни средства.

Ще се завиши контролът и по отношение на това да не се допуска управлението на товарни автомобили след употреба на алкохол, непосредствено след потегляне от местата за престой и паркиране.

Министърът на вътрешните работи изрази надежда, че с прилагането на тези мерки ще намалеят осезаемо пътните инциденти и това ще се усети. Комплексът от мерки бе обсъден от ръководния състав на полицията по време на Националното съвещание, което се проведе в петък.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети