Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Депутатът от ДПС Димитър Аврамов сяда на подсъдимата скамейка

Закон и ред

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов сяда на подсъдимата скамейка

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов сяда на подсъдимата скамейка - Tribune.bg
Снимка:

Ще отговаря пред Темида за търговия с влияние

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов ще се изправи пред Специализирания наказателен съд. Държавното обвинение внесе в съда обвинителния акт за търговия с влияние срещу депутата.
На Аврамов и двама негови помагачи са повдигнати обвинения за продължавано престъпление, извършено в съучастие.

Според прокуратурата през 2012 г. Аврамов, в съучастие, е поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и облага – право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена.

Взел сумата от 100 000 лева, сочи обвинението. Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние върху директора на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана, за да отмени заповед за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел. в полза на фирмата на бизнесмена. Също така да се съобрази със сключено доброволно споразумение за ползването на земеделски земи в землището при издаване на заповед за следващата стопанска година.

Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние и върху началника на РУП – МВР – гр. Монтана във връзка със службата му при упражняване на правомощията му - да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището, обработван от фирмата на бизнесмена по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети