Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Десетки пенсионери измамени с „лечебни“ матраци

Закон и ред

Десетки пенсионери измамени с „лечебни“ матраци

Снимка:

Търговецът прибирал парите и изчезвал

Десетки пенсионери от цялата страна са станали жертви на измама с „лечебни“ матраци, съобщава NOVA телевизия. Възрастните хора давали пари за покупката, но така и не я получавали, защото продавачът изчезвал безследно.

„Лечебните“ продукти се презентирали най-често в конферентните зали на санаториуми.  В началото на декември Цецка Карабаджакова е на почивка в санаториума в Сапарева баня. Още в първите дни на почиващите в хотела е предложено да присъстват на презентация на „лечебни" матраци. Търговецът се представя за Кирил Николов.

Цените на „лечебните” продукти започвали от 700 лв., но при условие, че се закупят веднага. Иначе цената била двойна. Имало и опция да платят капаро от 300-400 лв., а след подписването на договор да доплатят и останалите. Карабаджакова дори е закарана до дома си от търговеца, за да вземе цялата сума. Срещу нея получава фактура с договор за индивидуална поръчка. Матраците и възглавниците трябвало да пристигнат преди повече от два месеца. Доставки обаче няма.

Търговецът не е открит и от контролните органи. В КЗП имали постъпили десетина жалби срещу Кирил Николов. "Ние не сме успели да установим търговеца, тъй като той няма стационарен офис. Тази дейност е характерна с това, че се установява в различни обекти – преди всичко в хотели или ресторанти и единствено може да го установим, ако присъстваме на тези презентации. Но в случая няма покана", каза Емилия Елчинова от Комисия за защита на потребителите.

"В РПУ-Дупница са постъпили 4 жалби от граждани, които са сключили договор с търговец след рекламно представяне на стоките. Те са внесли сумите, имат документ за това, но стоката все още не е получена, забавя се. Колегите са установили контакт с търговеца, който е от Перник – обяснил е, че има фирмен проблем и ще бъдат забавени доставките", каза говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка. Работа по случая е започнала и районната прокуратура в Дупница.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив