Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Детегледачка обра семейството, за което работила

Закон и ред

Детегледачка обра семейството, за което работила

Снимка:

Отмъкнала семейните пари и бижута

25-годишна детегледачка е обрала семейството, за което е работила, съобщиха от Софийската районна прокуратура. Отмъкнала е бижута и парични суми, на обща стойност 3806,21 лева.

Жената започнала да се грижи за детето в средата на месец юни 2020 г. Докато се грижела за детето решила да провери съдържанието на гардероб в спалнята и видяла, че в него има кутия с бижута, кутия с картички и пари.

Първоначално тя взела от кутията с бижута едно детско златно синджирче със златна висулка. Впоследствие Е. А. взела от кутията още златни бижута - халка, обеци, синджир с висулка, още едно синджирче, пръстен с диамант и златна монета. В един от следващите дни, в шкаф, обвиняемата намерила и кутия с картички и пари, от която решила да вземе парични суми в левове, британски лири, евро и щатски долари.

В посочения период, след приключване на работа, Е. А. напускала апартамента с отнетите вещи. Още същия ден, в който отнемала вещите, тя решавала да ги продаде. За целта отивала в търговски обект за изкупуване на злато. Там продавала откраднатото, като представяла документ за самоличност и между нея и касиера били сключвани договори за продажбите. Отнетите парични суми във валута също били обменени от обвиняемата в търговки обект, за което ѝ бил издаден фискален бон.

Предстои делото да продължи в съда.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още