Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Димитър Лазаров: 60 млн. евро има в момента у нас от Венецуела

Закон и ред

Димитър Лазаров: 60 млн. евро има в момента у нас от Венецуела

Снимка:

Сметката в България най-вероятно е използвана като пощенска кутия

60 млн. евро е сумата, която в момента е по сметка у нас и е преведена от  Венецуела. Това съобщи председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност Димитър Лазаров и депутат от ГЕРБ пред bTV. Той изрази и мнение, че сметката в България най-вероятно е използвана като пощенска кутия, за да могат парите да се превеждат към други места.

„Смущаващо е, че сумата е голяма. Като казваме постъпили са тук, това не означава, че са били предназначени да бъдат похарчени тук. Вероятно е било предназначено по някакъв начин да бъдат връщани обратно във Венецуела. Вероятно тази сметка е една пощенска кутия, откъдето тези пари са били превеждани извън България“, обясни Лазаров.

По думите му, тепърва ДАНС ще установява конкретни детайли, както и движението и предназначението им.

Парите са преведени  в доверителна сметка на адвокат. Лазаров обаче заяви, че не знае неговото име. Превеждани са в българска банка и по случая е оказано съдействие и от БНБ.

„От Нова година насам няма движение. Доверителните сметки на адвокати и адвокатски дружества, обикновено са пари на клиенти, които стоят там и при необходимост се превеждат. Тепърва ДАНС ще установява какво е било движението на тези пари”, посочи председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив