Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е пуснат под гаранция от 30 хил. лв. (ОБНОВЕНА)

Закон и ред

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е пуснат под гаранция от 30 хил. лв. (ОБНОВЕНА)

Снимка:

Емил Христов е обвинен за управление на опасни отпадъци не по установения ред

Определена е мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 30 000 лева на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“, съобщиха от Апелативна прокуратура-София. Емил Христов е обвинен за управление на опасни отпадъци не по установения ред.

Във връзка с постъпил сигнал на 16.01.2020 г. за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, под ръководството на Районна прокуратура – Дупница, при условията на неотложност, е бил извършен оглед на местопроизшествие - на инсталациите на предприятието и складовите му площадки. След това действие по разследване е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353в, ал. 1 от НК.

В хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са извършени замервания на параметрите на околната среда от мобилни лаборатории на Министерство на околната среда и водите.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“, който е привлечен като обвиняем, посочват от държавното обвинение.

Предвиденото наказание за това обвинение е лишаване от свобода до пет години и  глоба от две хиляди до двадесет хиляди лева.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема