Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Директорът на Европол Катрин де Бол похвали българската полиция

Закон и ред

Директорът на Европол Катрин де Бол похвали българската полиция

Директорът на Европол Катрин де Бол похвали българската полиция - Tribune.bg
Снимка:

Разкриването на убийството на Виктория Маринова доказва, че страната полага усилия за справяне с престъпността

В България има отлични професионалисти в полицията, а разкриването на убийството на 30-годишната журналистка Виктория Маринова е доказателство, че страната ви полага усилия за справяне с криминалата престъпност. Това заяви специално за Канал 3 шефът на Европол – Катрин де Бол. Тя участва в конференция в Хага, където е и екип на телевизията.

Катрин Де Бол е домакин на голяма конференция на Европол в Хага за битката с тероризма. Пред камерата на Канал 3 шефът на Европол даде висока оценка за работата на полицията и прокуратурата в България.

"Полицейските служби в България и всички тези, които бяха ангажирани с разкриването на убийството, са в в постоянен и директен контакт с нас. Бяхме в готовност да помогнем с всичко - и с мобилен офис и с друга логистична и експертна помощ, но българската полиция се справи", каза де Бол.

"Не мога да дам детайли по разследването, разбира се, но познавам много хора в българската полиция, които са чудесни професионалисти и които хвърлят много усилия в борбата с криминалните престъпления, намират нови пътища за справянето с тях, с което могат дори в някои отношения да са пример за нас", добави още първият човек в Европол. 

Белгийката Катрин де Бол е първата жена изпълнителен директор на европейската служба за борба с престъпността. Преди това тя е била началник на белгийската федерална полиция.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати